Marktonderzoek

De verschillende soorten marketingonderzoek

Het primaire doel van marketingonderzoek is het verkrijgen van informatie van een steekproefpopulatie over naar welke producten, diensten of functies mensen op internet zoeken. Het doel van dit soort onderzoek is om een ​​raamwerk te bieden om de huidige markt te begrijpen, en om aanbevelingen te doen voor toekomstige verbeteringen. Er zijn drie hoofdcategorieën van marketingonderzoek, en ze omvatten: beschrijvend, verkennend en formeel. Elk heeft zijn eigen set kenmerken en toepassingen.

Beschrijvend onderzoek is bedoeld om inzicht te geven in de zoekpatronen van een groep mensen. Het is gebaseerd op het uitgangspunt dat mensen internet om verschillende redenen gebruiken en naar oplossingen voor hun problemen zullen zoeken. Als een bedrijf bijvoorbeeld probeert zijn merk op de markt te brengen, willen ze misschien weten wat voor soort vragen mensen stellen over hun product. Deze informatie kan vervolgens worden geanalyseerd om inzicht te krijgen in wat de klant wil. Dit type onderzoek kan ook een ijkpunt zijn voor het verbeteren van de dienst of het product.

Met verkennend marketingonderzoek kan een bedrijf informatie verzamelen die ze nodig hebben om een ​​probleem op te lossen. In veel gevallen wordt het gedaan om de haalbaarheid van een bedrijfsidee te helpen vaststellen. Als een klant bijvoorbeeld ontevreden is over de dienstverlening van zijn bank, kan een bedrijf dat een verkennend onderzoek doet, de verschillende producten en diensten die de bank aanbiedt testen om te bepalen of het wel of niet voldoet aan de eisen van de klant. Het beschrijven van deze informatie geeft geen informatie over hoe het bedrijf kan worden verbeterd.